środa, 23 listopada 2016

jaglanka dyniowa

jaglanka dyniowa

  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki puree z pieczonej dyni*
  • kawałek pieczonej dyni*
  • pół banana
  • łyżka syropu klonowego
  • pół łyżeczki sezamu
  • połtorej szklanki wody


  • ewentualnie cynamon lub przyprawa do piernika


Kaszę wsypujemy do suchego garnka, chwilę prażymy. Dolewamy wodę, gotujemy ok 10 minut. Dodajemy puree z dyni, doprawiamy cynamonem. Gotujemy aż kasza będzie miękka.

Na suchej niedużej patelni prażymy ziarenka sezamu aż lekko zbrązowieją. Dodajemy olej kokosowy oraz łyżeczkę syropu klonowego. Mieszamy, dodajemy plasterki banana i kawałki dyni. Smażymy aż banany lekko zbrązowieją. 

Jaglankę podajemy z bananami i dynią, polaną resztą syropu klonowego.

*dynię kroimy na ćwiartki, pieczemy w temeraturze 180 stonpi C. ok 30 minut. Miksujemy na puree.

porccja to ok 332 kcal
B:7,9g
T:8g
W:64g
Bł:8

smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka