jaglanka dyniowa
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 2 łyżki puree z pieczonej dyni*
- kawałek pieczonej dyni*
- pół banana
- łyżka syropu klonowego
- pół łyżeczki sezamu
- połtorej szklanki wody
- ewentualnie cynamon lub przyprawa do piernika
Kaszę wsypujemy do suchego garnka, chwilę prażymy. Dolewamy wodę, gotujemy ok 10 minut. Dodajemy puree z dyni, doprawiamy cynamonem. Gotujemy aż kasza będzie miękka.
Na suchej niedużej patelni prażymy ziarenka sezamu aż lekko zbrązowieją. Dodajemy olej kokosowy oraz łyżeczkę syropu klonowego. Mieszamy, dodajemy plasterki banana i kawałki dyni. Smażymy aż banany lekko zbrązowieją.
Jaglankę podajemy z bananami i dynią, polaną resztą syropu klonowego.
Na suchej niedużej patelni prażymy ziarenka sezamu aż lekko zbrązowieją. Dodajemy olej kokosowy oraz łyżeczkę syropu klonowego. Mieszamy, dodajemy plasterki banana i kawałki dyni. Smażymy aż banany lekko zbrązowieją.
Jaglankę podajemy z bananami i dynią, polaną resztą syropu klonowego.
*dynię kroimy na ćwiartki, pieczemy w temeraturze 180 stonpi C. ok 30 minut. Miksujemy na puree.
porccja to ok 332 kcal
B:7,9g
T:8g
W:64g
Bł:8
smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz