Pudding z chia
Na 2 porcje potrzebujecie:
- 4 czubate łyżki nasion chia ok 50g
- Ok 1-1,5 szklanki mleka roślinnego lub krowiego ( ja najchętniej używam kokosowe lub migdałowe ecomil )
- Dowolne przyprawy np. Kardamon, cynamon, wanilia ( nasiona chia nie mają smaku więc przejmą smak płynu, którego użyjecie)
- Dowolny słodzik np. Syrop klonowy (można pominąć jeśli dodajecie tak słodki owoc jak mango)
- Mango zmiksowane na mus ( lub inne owoce)
- Pestki granatu
Nasiona chia wsypujemy do miseczek fajnie użyć przezroczystych naczyń, wtedy nasze śniadanie będzię również ładnie wyglądało), zalewamy mlekiem z przyprawami. Mieszamy kilkakrotnie, to ważne ;) wstawiamy do lodówki na minimum 1,5 godziny. Najlepiej przygotować pudding wieczorem, rano będzie gotowy. Wystarczy tylko dodać mus z mango i pestki z granatu ;) smacznego!
Porcja to ok 258kcal
B:6,4g
T:12g
W:33,9g
Bł:13,3g
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz