pieczone jabłka z dżemem z czarnej porzeczki Emotikon smile
Pomysł na pyszny, niskokaloryczny deser lub przekąskę w ciągu dnia. Nie będę się rozpisywać, jest po prostu doskonały!
Emotikon smile
Emotikon smile
1 porcja:
-nieduże jabłko
-2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki 100% owoców (słodzony sokiem jabłkowym)
-łyżeczka płatków migdałów
-kilka listków mięty
-3 łyżki jogurtu
-1/2 łyżeczki miodu
-nieduże jabłko
-2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki 100% owoców (słodzony sokiem jabłkowym)
-łyżeczka płatków migdałów
-kilka listków mięty
-3 łyżki jogurtu
-1/2 łyżeczki miodu
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Jabłko kroimy na połówki. Wydrążamy gniazda nasienne. We wgłębienia nakładamy po łyżeczce dżemu. Posypujemy migdałami i polewamy miodem. Zapiekamy jabłka przez ok 15 minut. Podajemy posypane listkami mięty z jogurtem.
Porcja to ok 172 kcal
B:4,6 g
T:4,3 g
W:30,3 g
Bł:1,6 g
B:4,6 g
T:4,3 g
W:30,3 g
Bł:1,6 g
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz