Niezwykle aromatyczne, delikatne i w dodatku bezglutenowe naleśniki.Jestem pewna, że przypadną Wam do gustu :)
EmotiNo i padło na oczekującą na specjalne okazje mąkę kasztanową Emotikon smilNaleśniki z tej mąki wyszły idealne Emotikon smilea dodatek kakao sprawił że były wyjątkowo aromatyczne.
-2 naleśniki z mąki kasztanowej z tego przepisu (przepis na 4 sztuki)
Emotikon smile
-1/2 szklanki mąki kasztanowej
-1/2 szklanki mleka roślinnego lub krowiego (użyłam sojowego)
-łyżeczka kakao lub karobu
-1/2 jajka
-łyżeczka oliwy + odrobina do posmarowania patelni
-woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Przesianą mąkę, miksujemy z jajkiem, mlekiem, kakao i oliwą, dolewamy wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy ciasto na kilka minut. Smażymy na posmarowanej niewielką ilością oliwy patelni, ostrożnie przewracając na drugą stronę Emotikon smile
-100g serka twarogowego president (użyłam 0% tłuszczu)
-100g jogurtu greckiego lekkiego (użyłam 0%tłuszczu)
-2 lyżki wiśniowej konFitury z tego przepisuhttps://www.facebook.com/
(lub wiśniowego dżemu bez dodatku cukru np Łowicz 100%)
-ziarenka z 1/2 laski wanilii lub kropla aromat waniliowego
-odrobina kakao lub karobu do podania
-stewia lub miód do smaku
Jogurt, serek i wanilię mieszamy. Doprawiamy do smaku stewią lub miodem. Naleśniki smarujemy serkiem, składamy. Posypujemy kakao lub karobem. Na każdym kładziemy po łyżce konfitury. Zajadamy!
Porca to ok 344 kcal
B:25,3 g
T:5,9 g
W:49,8 g
Bł:3,9 g
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz