Jeśli tylko macie w domu dojrzałe banany to idealny pomysł na jutrzejsze śniadanie :) chlebek bananowy jest aromatyczny i wilgotny. Do tego szybciutko się go przygotowuje. Można zabrać na wynos do pracy lub zjeść po treningu :)
Chlebek bananowy
- 3/4 szklanki mąki owsianej (można użyć bezglutenowej)
- 1/4 szklanki mąki ryżowej
- 3 bardzo dojrzałe banany,
- 2 jajka,
- 2 łyżki syropu daktylowego lub klonowego,
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego,
- garść żurawiny lub rodzynek,
- łyżeczka proszku do pieczenia
Banany blendujemy na gładką masę. Mąkę z proszkiem mieszamy z bananami, jogurtem, syropem i żółtkami i żurawiną. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z masą bananową. Pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni ;)
smacznego ;)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz