niedziela, 31 stycznia 2016

chlebek bananowy


Jeśli tylko macie w domu dojrzałe banany to idealny pomysł na jutrzejsze śniadanie :) chlebek bananowy jest aromatyczny i wilgotny. Do tego szybciutko się go przygotowuje. Można zabrać na wynos do pracy lub zjeść po treningu :) 



Chlebek bananowy



  • 3/4 szklanki mąki owsianej (można użyć bezglutenowej)
  • 1/4 szklanki mąki ryżowej
  • 3 bardzo dojrzałe banany, 
  • 2 jajka, 
  • 2 łyżki syropu daktylowego lub klonowego, 
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego, 
  • garść żurawiny lub rodzynek, 
  • łyżeczka proszku do pieczenia 


Banany blendujemy na gładką masę. Mąkę z proszkiem mieszamy z bananami, jogurtem, syropem i żółtkami i żurawiną. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z masą bananową. Pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni ;) 

smacznego ;)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka