sobota, 23 stycznia 2016

Pstrąg w migdałach

Czy ktoś jeszcze przed obiadem? Jeśli tak to chętnie się podzielę moim wczorajszym pomysłem na pyszny, zdrowy posiłek. Pstrąg upieczony z chrupiącymi migdałami a do tego sałatka z pomelo, którym zajadam się w sezonie na okrągło Emotikon wink
Pstrąg w migdałach


2 porcje
-2 filety z pstrąga
-garść migdałów w płatkach
-sól, pieprz
-olej kokosowy
-sok z cytryny
Sałatka z pomelo
- garść roszponki
- garść sałaty rzymskiej ( lub innej)
-1/2 pomelo podzielonego na części i obranego
-1/2 awokado pokrojonego
-garść listków kolendry
- łyżka posiekanego szczypiorku
-łyżka musztardy
- łyżka oliwy
-łyżka syropu daktylowego lub klonowego
Filety smarujemy niewielką ilością oleju kokosowego, doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy migdałami . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Filety pieczemy 10 minut, po tym czasie ustawiamy funkcję grill pieczemy jeszcze ok 5 minut. W międzyczasie na talerzach układamy składniki sałatki: sałatę, roszponkę, awokado, pomelo, kolndrę i szczypiorek. Mieszamy w miseczce składniki sosu : syrop daktylowy, musztardę, oliwę. Rybę układamy obok sałatki polewamy całość sosem. Możemy podać z ryżem lub kaszą, ja zrezygnowałam z węgli na rzecz deseru Emotikon wink na który przepis zdradzę wkrótce Emotikon wink Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka