omlet owsiany z owocami
- 2 jajka, osobno białka i żółtka
- łyżka mąki owsianej lub ryżowej
- łyżeczka masła orzechowego
- olej kokosowy
- pół banana
- kawałek mango
- kiwi
- łyżka nasion granatu
Białka ubijamy na sztywną piąnę, dodajemy żółtka oraz mąkę. mieszamy do połączenia się składników. patelnię smarujemy niewielką ilością oleju kokosowego. kiedy bedzie gorąca nakładamy masę. Smażymymy na niedużym ogniu aż omlet lekko się zrumieni. przekładamy ostrożnie na drugą stronę. Smażymy jeszcze chwilę. Omlet smarujemy masłem orzechowym, układam plasterki banana, składamy na pół. podajemy z resztą owoców, polany syropem klonowym.
porcja to ok 416 kcal
B:18g
T:19,2g
W:44,8g
Bł:5,8g
porcja to ok 416 kcal
B:18g
T:19,2g
W:44,8g
Bł:5,8g
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz