Kokosowa jaglanka z bananami i granatem ;)
Tyle już słyszałeś o cudownych właściwościach kaszy jaglanej a jakoś ciągle nie możesz się przekonać? Spróbuj w tej wersji śniadaniowej...super alternatywa dla owsianki ;)
D
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 1,5 Szklanki wody
- 5 łyżek mleka kokosowego dobrej jakości ( sprawdzamy skład u mnie to 85% kokos, reszta woda, żadnych E ) ;)
- 1/2 laski wanilii ( lub aromat waniliowy)
- 1/2 banana
- Garść pestek granatu
- Łyżeczka wiórków kokosowych
- Łyżeczka syropu daktylowego lub klonowego
kasze dokładnie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy razem z laską wanilii. kiedy kasza lekko zgęstnieje, przecinamy laskę wanilii, nasionka dodajemy do jaglanki, dolewamy mleczko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok 5 minut. Kasza powinna być miękka i wchłonąć dużą część płynu. Banana kroimy na plasterki wrzucamy do garnuszka z kaszą. Wiórki prażymy na suchej patelni. Jaglankę podajemy z granatem, wiórkami i syropem daktylowym.
Smacznego !
Porcja to ok 407 kcal
B:7,7g
T:16,3g
W:60,4
Bl:2,9
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz