Papryka pieczona z rozmarynem
- 2 Papryki czerwone
- Oliwa ok 300ml
- Czosnek 2 ząbki
- Rozmaryn 2 gałązki
Przygotowujemy paprykę. W całości wkładamy ją do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 25 minut aż skórka zbrązowieje i zacznie odchodzić. Upieczoną paprykę zawijamy w folię i odkładamy do ostygnięcia. Podgrzewamy oliwę w niedużym garnuszku, dodajemy gałązkę rozmarynu i ząbki czosnku przekrojone na pół . Przestudzoną paprykę obieramy i kroimy na dowolne kawałki. Zachowujemy sok, który wyleje się z papryki. Pokrojoną paprykę przekładamy do słoika zalewamy sokiem i gorącą oliwą. Przestudzoną paprykę Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz