czwartek, 25 lutego 2016

Papryka pieczona


Papryka pieczona z rozmarynem

  • 2 Papryki czerwone
  • Oliwa ok 300ml
  • Czosnek 2 ząbki
  • Rozmaryn 2 gałązki



Przygotowujemy paprykę. W całości wkładamy ją do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 25 minut aż skórka zbrązowieje i zacznie odchodzić. Upieczoną paprykę zawijamy w folię i odkładamy do ostygnięcia. Podgrzewamy oliwę w niedużym garnuszku, dodajemy gałązkę rozmarynu i ząbki czosnku przekrojone na pół . Przestudzoną paprykę obieramy i kroimy na dowolne kawałki. Zachowujemy sok, który wyleje się z papryki. Pokrojoną paprykę przekładamy do słoika zalewamy sokiem i gorącą oliwą. Przestudzoną paprykę Przechowujemy w lodówce.



Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka