środa, 30 marca 2016

Spaghetti z cukinii ze szpinakiem i awokado

Wiosna na talerzu !
przyznaję, żywię się ostatnio głównie kluskami ;) na okrągło wycinam makaron z pietruszki, marchewki, cukinii ;) dziś kolejny pyszny pomysł tym razem na zielono...


Spaghetti z cukinii ze szpinakiem i awokado


1 porcja

  • 1/2 średniej cukinii
  • 1/2 awokado
  • 1/2 szklanki groszku mrożonego
  • Garść listków bazylii
  • 2 garści liści szpinaku
  • ząbek czosnku posiekany
  • Łyżka soku z cytryny
  • Kilka zielonych oliwek
  • Łyżka orzechów pistacjowych
  • Łyżka oliwy
  • ok 2 łyżki wody


Z cukinii wycinamy makaron ( ja użyłam obieraczki do julienne). Na oliwie podsmażamy czosnek. Dodajemy umyte liście szpinaku, groszek i cukinię. Chwilę podsmażamy podlewamy wodą. Awokado ucieramy z posiekaną bazylią, sokiem z cytryny i solą( możemy użyć blendera). Kiedy cukinia i szpinak zmiękną zdejmujemy patelnię z ognia i mieszamy warzywa z musem z awokado. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy oliwki. Przed podaniem posypujemy pistacjami ;)

Porcja to ok 352 kcal
B:12g
T:26g
W:28g
Bl:10g

Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka