Wstążki z cukinii z awokado i suszonymi pomidorami
- Wstążki wycięte z 1 cukinii ( np. przy pomocy obieraczki do warzyw )
- Szparagi ok 10 sztuk ( można zastąpić brokułem)
- małe dojrzałe awokado
- Suszone pomidory 8 plastrów
- Garść mrożonego groszku
- Garść nerkowców
- garść listków bazylii
- sok z połowy limonki
- Ok 2 łyżki oliwy
- Sól i pieprz
Szparagi wkładamy na ok 3 minuty do wrzątku. Odcedzamy. Kroimy na nieduże kawałki. Nerkowce prażymy chwilę na suchej patelni. Siekamy. Pomidory siekamy na paski. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy wstążki z cukinii, pomidory, szparagi oraz groszek. Chwilę smażymy, podlewając niewielką ilością wody. Awokado obieramy, kroimy, blendujemy z bazylią, sokiem z limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do warzyw na patelni razem z nerkowcami, mieszamy. Podajemy posypane listkami bazylii lub rzeżuchą.
Porcja to ok 392kcal
b:13,9g
T:23,2g
W:42,6g
Bl:9,7g
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz